Zomerkamp 2020

"Het hoge woord is eruit, we mogen op zomerkamp! Steunpunt KinderVakanties, YMCA Nederland, Scouting Nederland, JongNL Limburg, CCI-NL, Jantje Beton, NUSO, NJR, HISWA-RECRON hebben samen met het Nederlands Jeugdinstituut (NJI) een protocol opgesteld waarmee we veilig op vakantiekamp of zomerkamp kunnen gaan. Het protocol wordt onderschreven door de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde en is voorgelegd aan het OMT, RIVM en Ministerie van VWS, directie Jeugd. Dit betekent dat alle jeugdleden t/m 18 jaar op zomerkamp kunnen, met aangepaste maatregelen. " Zie ook: www.wegaanopzomerkamp.nl

Zomerkamp 2020, Reis rond de wereld!

Tijdens de eerste week van de zomervakantie vindt van zaterdag 4 t/m zaterdag 11 juli dit jaar weer het zomerkamp 2020 plaats. Het kamp zal dit jaar plaats vinden op het Staatsbosbeheer terrein Uteringskamp in Elp. Het zomerkamp wordt ieder jaar helemaal zelf door de scoutsleiding bedacht, van thema tot aan volledig programma. In verhouding tot het pinksterkamp is het zomerkamp voor de scouts een lekker rustig programma met veel vrije tijd. Een goed begin van de vakantie dus.

Reis rond de wereld!

Helaas geen verre reizen dit jaar, maar wel tijdens het Scouts Zomerkamp 2020! Samen met jullie gaan we een reis rond de wereld maken, iedere dag een nieuw werelddeel, nieuwe landen, culturen, spellen, activiteiten en eten.

Wie is de beste wereldreiziger, Stap jij met ons op om dit avontuur aan te gaan?

Opgave en kosten

Het kampgeld is voor dit jaar vastgesteld op 95,- euro. Opgave doet u via het formulier op deze pagina.

Het kampgeld bestaat uit kosten voor de overnachting, de maaltijden, activiteiten tijdens het programma, thema en materiaal kosten.

Geef bijzonderheden zoals allergie�n, medicijn gebruik, etc. aan bij de opgave. Ook als deze al bekend zijn bij de leiding.

Waar & Wanneer

Dit jaar vindt het Zomerkamp plaats op Natuurkampeerterrein Uteringskamp in Elp op het terrein van Staatsbosbeheer. De Scouts worden zaterdag 4 juni om 09:30 verwacht met een goede fiets en je bagage bij ons clubgebouw in Leek, vanaf hier fietsen we gezamenlijk naar Elp, materiaal en bagage hoeft niet mee op de fiets, dit gaat in auto's en aanhangers. Op zaterdag 11 juli om 14:00 uur kunt u, uw zoon of dochter weer ophalen bij het zomerkamp terrein in Elp. Het adres van het terrein is Ieberen 1, Schoonloo.

De opgave is geopend tot en met woensdag 17 juni en sluit daarna definitief. Meer informatie voor deelnemers komt na de sluiting van de opgave!

Bereikbaarheid tijdens het kamp

In geval van nood zijn we te bereiken op onderstaande telefoon nummers:

Tom Overgaauw, 06-30560708

Jesse Snip, 06-31313569

Jorian Harkema, 06-36482985

Janita Hummel, 06-23041167

Edwin Tuitel, 06-42598066

Rocco Rundervoort (deels van het zomerkamp aanwezig), 06-22709455

Maatregelen Corona

Wegens het COVID-19 gaan we dit zomerkamp tegemoet op een andere manier als gebruikelijk, natuurlijk zullen wij als scoutsleiding er alles aan doen om de protocollen die hiervoor beschreven staan te hanteren.

E�n van de regels is nog steeds de 1,5 meter regel, deze moeten we hanteren zodra we binnen zijn, een tent is hierin ook ''binnen'. We vragen daarom de Scouts hun eigen, liefst kleine, slaaptent mee te nemen. Dit omdat er simpelweg niet gezamenlijk een tent gedeeld mag worden. Ook zullen we extra hygi�ne momenten plannen, een extra handdoek, (klein) flesje desinfectie gel en voldoende theedoeken zijn daarom geen overbodige luxe.

Het protocol wat wij volgen is te vinden op www.wegaanopzomerkamp.nl, we zullen ons als scoutsleiding hier te komende dag in gaan verdiepen. Mochten er vragen zijn omtrent dit protocol dan horen wij dit graag! Zo gaan we samen een gezellig en veilig zomerkamp tegemoet!

Paklijst

☐ Slaapzak

☐ Matje/luchtbed (zelf een pomp meenemen!)

☐ Eventueel een kussen

☐ Bord, bestek en mok

☐ Regenkleding

☐ Goede loopschoenen (voor de hike)

☐ Slippers

☐ Dikke truien

☐ T-shirts

☐ Lange en korte broeken

☐ Ondergoed

☐ Sokken

☐ Pet

☐ Pyjama

☐ Compleet uniform (uniform + das)

☐ Zeep en evt. shampoo

☐ Tandenborstel + tandpasta

☐ Kam/ borstel

☐ Washandje

☐ Handdoeken

☐ Badlaken

☐ Drinkfles

☐ 3 Theedoeken per persoon !!

☐ Zakmes

☐ Zaklamp

☐ Zonnebrandcreme

☐ Evt. Anti mug

☐ Zak voor de vuile was

☐ Rugzak voor de hike

☐ Snoep, (geen drinken!)*

*Deze regel is gesteld i.v.m. met de vele ''ongelukken'' die gebeuren met drinken in de tent. Je hebt de hele tent onder de mieren en/ of wespen door bijvoorbeeld een lek geraakt pakje drinken. De leiding zorgt er voor dat er altijd drinken aanwezig is.

!Geen aanstekers meenemen.