Scouting NienoordScouting Nienoord

Patrouillewedstrijden

In 1924 organiseerde de toenmalige Vereniging De Nederlandse Padvinders (NPV) selectiewedstrijden om te bepalen wie zouden worden afgevaardigd naar de wereldkampioenschappen tijdens de World Jamboree in Denemarken. Deze selectiewedstrijden werden gewonnen door Verkenners uit Bloemendaal, Utrecht en Wageningen. De voorselectie voor de wereldkampioenschappen was goed bevallen, waarop men vanaf 1925 Patrouillewedstrijden ging organiseren. De wedstrijden werden gehouden met Pinksteren op Ada's Hoeve in Ommen. In de beginjaren waren de klasse-eisen het uitgangspunt van de wedstrijden. In de loop van de jaren zijn de activiteiten van Scouts veranderd en zijn ook de wedstrijden daarop aangepast. 

Omdat de patrouillewedstrijden al zo'n langlopend aspect van scouting is, hebben we dit bij Nienoord sinds 2018 ook ingevoerd. Bij ons draait het erom welke patrouille tijdens zo'n 4 opkomsten strijden het meest uitblinkt in samenwerking, skills, originaliteit en vertrouwen in elkaar. Kortom: bij welke patrouille klopt dit totaalplaatje het meest?

De bronafbeelding bekijken

komend seizoen (2020-2021) gaan wij weer volop los met de patrouille wedstrijden.

de eerste clash tussen patrouilles gaat plaatsvinden op 12 september. op deze pagina kan je bijhouden wat de scoutingtechniek is die is bevochten en wie welke wedstrijd wint.


12 september 2020 

Thema:                         Winnaar: