NPK

Tijdens het pinksterweekend van vrijdag 7 t/m maandag 10 juni vind voor de 89ste keer het Noordelijk Pinksterkamp (NPK) plaats. Een bijzonder kamp, want met 3500 deelnemende scouts is dit een van de grootste jaarlijks terugkerende Scouting evenementen van Europa.

Meer weten over dit grootse scoutingevenement? Kijk ook eens op noordelijkpinksterkamp.nl

Mego Festival

Hoera, het is weer tijd voor het jaarlijks MEGO-festival! Net als andere jaren zijn er vanuit alle streken uit Legoland feestvierders gekomen. Het is een  gezellig gebeuren op het MarneLEGO- festivalterrein er zijn 6 verschillende ‘stages’ o.a. Technisch Lego, Lego Friends, Duplo, Lego city, Lego Ninjago en Mindstorms. Deze zijn allemaal geplaatst rondom de MEGO-fabriek.

Het feest is in volle gang wanneer er vanuit de MEGO-fabriek paniek uitbreekt. Het ultra super geheime MEGO-formule briefje is verwoest. De zoon van de directeur van de MEGO- fabriek, die ontzettend onhandig kan zijn, lijkt hier meer van te weten. Hij biecht uiteindelijk op dat hij het briefje met de ultra super geheime formule van de MEGO-steentjes per ongelijk als wc papier heeft gebruikt... Hij moest zó nodig en het rolletje was op.

Nu is er een groot probleem. Want om het MEGO-festival feestelijk te kunnen afsluiten wordt altijd een groot bouwwerk gebouwd waarin van elke ‘stage’ een aandeel zit. Maar zonder de ultra super geheime formule is er nu een groot tekort aan legostenen!!

Door met z'n allen samen te werken en de kennis van de ‘stage’ te gebruiken lukt het misschien om de formule opnieuw te ontwikkelen waardoor de fabriek weer MEGO-steentjes kan maken.

Het deel-thema van ons subkamp is Lego Ninjago !

Kosten & Opgave

De kosten voor het Noordelijk Pinksterkamp bedragen dit jaar 75 euro.

Opgave voor het Pinksterkamp voor 15 april. Betalen in termijnen is mogelijk.

In dit bedrag zit naast afdracht aan het NPK en reguliere kosten ook de kosten voor een thema t-shirt.

kind XS    kind S    kind M    kind L    kind XL    volw XS    volw S    volw M    volw L    volw XL    volw XXL

Opgave voor het Noordelijk Pinksterkamp doen we zoals inmiddels gebruikelijk online middels het formulier hier naast.

Geef bijzonderheden zoals allergieën, medicijn gebruik, bedplassen, etc. aan bij de opgave. Ook als deze al bekend zijn bij de leiding.

Waar & Wanneer

Net als vorig jaar vindt het Noordelijk Pinksterkamp plaats op het Militair oefenterrein de Marnewaard (Lauwersoog). De welpen worden vrijdag 7 juni om 19:30 uur verwacht. Op maandag 10 juni van 13:00 tot 17.00 uur vind de bezoekersmiddag plaats waar u kunt zien hoe uw kind kampeert tijdens het Noordelijk Pinksterkamp. Aansluitend kunt u uw kinderen weer mee naar huis nemen.

Bereikbaarheid tijdens Kamp

Het Noordelijk Pinksterkamp wordt dit jaar vanuit Nienoord voor de welpen geleid door de Welpenleiding ondersteund door Grieselda. In geval van nood zijn we te bereiken op 06-31990155 (Mark) of 06-34760417 (Jorieke).

Het is voor kinderen niet toegestaan zelf een mobiele telefoon mee te nemen.

Samengevat

Wat: 88ste Noordelijk Pinksterkamp
Wanner: van 7 juni om 19:30 uur tot 10 juni 16:00 uur.
Locatie: Marnewaard, Lauwersoog
Kosten: 75,00 / betaling via iDeal.
Thema: Mego Festival

• Bestek
  • Thema-kleding
  • Zak voor de vuile was

Verder mag iedereen een zak snoep mee nemen. Net als tijdens voorgaande kampen wordt het snoep aan het begin van het kamp ingenomen en hier wordt tijdens het kamp van getrakteerd.

Zakgeld

Op het Noordelijk Pinksterkamp zijn op het middenterrein een aantal winkeltjes waar de deelnemers wat lekkers, maar ook scouting gerelateerde artikelen kunnen kopen. Alle welpen mogen 5 euro zakgeld meenemen in een portemonnee voorzien van naam, wat ze tijdens het kamp kunnen besteden. Dit dient aan het begin van het kamp bij de leiding te worden ingeleverd. Mochten ze iets duurs willen kopen dan is hier tijdens de bezoekersmiddag alle gelegenheid toe.

Routebeschrijving & Vervoer

Het Noordelijk Pinksterkamp vindt net als andere jaren weer plaats op de Marnewaard. Plan uw route via Zoutkamp richting Lauwersoog en voor het laatste deel van de route volg de borden “NPK”. Houd er rekening mee dat tijdens de bezoekersdag op maandag er ook “Vlaggetjes dag” is in Zoutkamp en de doorgaande weg in Zoutkamp is afgesloten.

npk.png

Vervoer gebeurd in principe op eigen gelegenheid, maar we moedigen carpoolen natuurlijk wel aan. Als we hier in kunnen bemiddelen dan horen we het graag.