Scouting NienoordScouting Nienoord

Zomerkamp 2020

Het is lang spannend geweest, maar nu is het definitief: deze zomervakantie kunnen we op zomerkamp en kunnen we toffe vakantiedagactiviteiten beleven. Het coronavirus zorgt er wel voor dat de zomer- en vakantiekampen en dagactiviteiten voor kinderen en jongeren er dit jaar anders uit zien.De organisaties aangesloten bij het Steunpunt KinderVakanties, YMCA Nederland, Scouting Nederland, JongNL Limburg, CCI-NL, Jantje Beton, NUSO en NJR hebben in samenwerking met Nederlands Jeugdinstituut (NJI) een protocol opgesteld. Het protocol wordt onderschreven door de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde en is voorgelegd aan het OMT, RIVM en Ministerie van VWS, directie Jeugd. De minister heeft groen licht gegeven voor zomerkampen die georganiseerd worden volgens dit protocol. Klik hier voor het protocol

AANPASSINGEN IVM VERSOEPELINGEN MAATREGELEN OVERHEID:

LET OP: GEZONDHEIDSCHECK DIEN JE BINNEN 24 UUR VOOR VERTREK ONLINE IN TE VULLEN:https://www.scoutingnienoord.com/rsa/gezondheidscheck

DE LEDEN HOEVEN GEEN EIGEN TENT MEER MEE, ZE SLAPEN IN NORMALE GROEPSTENTEN, DE LEDEN HOEVEN ONDERLING GEEN 1,5M AFSTAND MEER TE HOUDEN EN DE REGELS MET BETREKKING TOT VERVOER ZIJN VERSOEPELD.

In het kort:

 • Online gezondheidscheck invullen: https://www.scoutingnienoord.com/rsa/gezondheidscheck
 • Van 18 juli vanaf 19.00 uur tot 25 juli 12.00 uur
 • Vrijdag 17 juli 19.30 uur materiaal inpakken clubgebouw
 • Zaterdag 25 juli 13.30 uur totdat we klaar zijn: materiaal uitladen en opruimen
 • Kamplocatie: Scoutinglandgoed Zeewolde, Nulderpad 5 in Zeewolde
 • Kom je niet door de gezondheidscheck, dan blijf je thuis/moet je naar huis
 • Leden zijn zelf verantwoordelijk voor vervoer, dus ook vervoer van bagage en fiets
 • Kampprijs is vastgesteld op 100 euro
 • Geen gezondheidsformulier? Geen kamp
 • Tijdens het kamp ziekteverschijnselen? Naar huis


Wanneer

Dit jaar is ons zomerkamp van 18 tot en met 25 juli. Anders dan voorgaande jaren vertrekken we niet vanaf het clubgebouw, maar verzamelen we direct bij het kampterrein. We staan op het terrein de Togenaer (Plattegrond Zeewolde). 

Vanaf 19.00 uur zijn jullie welkom op het terrein. Zorg dat je van te voren hebt gegeten. Na aankomst moet je eerst naar de begeleiding om je gezondheidsformulier in te leveren, mocht je die vrijdag zijn vergeten. Daarna mag helpen met tenten opzetten.

Zaterdag 25 juli 12.00 uur gaan we weer richting Leek. 


Inpakken

Vrijdagavond 17 juli gaan we om 19.30 uur inpakken. Dit zal ongeveer een uurtje kosten. Neem je gezondheidsformulier mee!


Opruimen 

Wanneer we vertrekken vanaf het kampterrein gaat iedereen eerst langs het clubgebouw om te helpen met uitladen en opruimen, daarna mogen we naar huis. Ouders kunnen de fiets achterlaten zodat de leden naar huis kunnen fietsen of moeten eventjes wachten.


Waar

Scoutinglandgoed Zeewolde

Nulderpad 5

3896 LV Zeewolde

We staan op het terrein de Togenaer (Plattegrond Zeewolde)Vervoer en aankomst

Gelukkig zijn de regels versoepeld met betrekking tot het vervoer waardoor er geen restricties meer zijn mbt het aantal personen in de auto. Er wordt wel geadviseerd een mondkapje te dragen, maar dit laten we aan jullie. Iedereen regelt dat zijn/haar fiets mee wordt genomen, zo kunnen we toch nog ergens heen. De leden zijn zelf verantwoordelijk voor hun vervoer en de vervoer van hun fiets.

Bij aankomst wordt er een gezondheidscheck uitgevoerd volgens de richtlijnen van het RIVM en moet je je gezondheidsformulier inleveren. Wanneer een van de vragen met JA wordt beantwoord, mag de begeleider of deelnemer niet deelnemen aan het kamp en moet je naar huis, denk hier dus aan voordat je vertrekt (er wordt rekening gehouden met hooikoorts e.d., geef dit wel aan op het gezondheidsformulier):

 1. Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak?
 2. Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 3. Heb je het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen dagen vastgesteld?
 4. Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?
 5. Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

Vanaf 19.00 uur zijn jullie welkom op het terrein. Zorg dat je van te voren hebt gegeten. Voordat je kunt helpen met tenten opzetten, moet je eerst naar de begeleiding om je gezondheidsformulier inleveren (als je die vrijdag bent vergeten). 


Richtlijnen protocollen

Volgens de vastgestelde protocollen moeten we op kamp in 'kampbubbels', dit houdt in dat we zo veel mogelijk externe contacten en drukte moeten vermijden. Gelukkig zijn de maatregelen versoepeld waardoor de leden bij elkaar in de buurt mogen komen. De leden zullen echter nog steeds 1,5m afstand moeten houden tot de begeleiding. Daarnaast moeten we vaker handen wassen, dus daar gaan we vaste momenten voor instellen. We zullen de protocollen volgen. Dit houdt ook in dat wanneer iemand tijdens het kamp ziekte verschijnselen vertoont, diegene binnen 2 uur dient te worden opgehaald.

Voordat we beginnen met het programma zullen we alle regels met de leden doorspreken, zodat het voor iedereen duidelijk is.


Paklijst

 • Stoel
 • Slaapzak
 • Matje
 • Gezondheidsformulier (vrijdag tijdens het inpakken inleveren)
 • Fiets
 • ID-kaart
 • Zorgverzekeringspas
 • Spellen voor op het terrein
 • Alles wat je anders altijd meeneemt op kamp


Programma

Het programma is dit jaar anders dan normaal, vandaar dat we jullie vragen zelf dingen mee te nemen om te kunnen doen op het kampterrein. We zullen meer op het terrein zijn en drukte vermijden. Maar we gaan er nog wel op uit om buiten het kampterrein activiteiten te ondernemen, vandaar dat jullie wel jullie fietsen mee moeten nemen.


Kampprijs

Normaal hebben we allemaal acties zodat we leuke activiteiten kunnen ondernemen tijdens zomerkamp en de kampprijs toch laag kunnen houden. Helaas viel onze drukste actieperiode tijdens de intelligente lockdown van de overheid waarin veel evenementen zijn afgelast, daarnaast zijn we ook meer geld kwijt aan hygienemaatregelen. Dit jaar hebben we de kampprijs vastgesteld op 100 euro. Klik op de knop hieronder om door te gaan naar de betaalpagina.