Zomerkamp 2019

Zomerkamp bij de RSA
Het programma en de kampen worden bij de RSA zoveel mogelijk zelfstandig ingevuld en geregeld door de leden, uiteraard biedt de begeleiding hier en daar de nodige ondersteuning.
Dit jaar ligt de bestemming voor zomerkamp in Bendorf, Duitsland!
We huren ieder jaar busjes om naar de bestemming te rijden. Dit jaar gaan we waarschijnlijk met 2 busjes die kant op. We verwachten ongeveer 4,5 uur onderweg te zijn.

Dit is een labelterrein, speciaal voor scoutinggroepen. Dit terrein wordt ook vaak bezocht door andere groepen uit Nederland. Het Scoutingkampeerterrein Brexbachtal ligt in een mooi weidendal aan de voet van het Westerwald bij Bendorf/Sayn (aan de Rijn) circa 10 km noordelijk van Koblenz. Het terrein is eigendom van het “Fördererwerk St. Georg e.V.”. Het kampeerterrein heeft een lengte van 3 km en is meer dan 125.000 m2 groot. Het kampterrein bestaat al meer dan 50 jaar. Er hebben kleine en grote, ook internationale, kampen plaatsgevonden. Het kampterrein is onderverdeeld in meer dan 23 kampeerplaatsen van verschillende grootte.
Frankfurt en Trier liggen beide op anderhalf uur rijden vanaf het kampterrein.

Let op: anders dan voorgaande jaren, gaan we dit jaar in de eerste week van de zomervakantie op kamp en op zaterdag in plaats van zondag!
Het zomerkamp is dit jaar gepland van zaterdag 13 juli tot en met zaterdag 20 juli.
We vertrekken zaterdag om 8.30 uur!
We verzoeken iedereen om niet te grote koffers en bedden mee te nemen. Dit scheelt veel ruimte in de bus en zo kunnen we hopelijk ook dit jaar zonder kar rijden.

Informatie kampterrein:
Im Brextal, 56170 Bendorf, Duitsland
Telefoon: 0049/2622/82658, Fax: 0049/2622/83620
Internet: www.brex.de
e-mail : info@brex.de

Tijdens het kamp is er altijd iemand van het begeleidingteam bereikbaar op een van de volgende nummers:

Marijke Boersma         0613519294

Ilja van der Helm         0652489888