Opkomsten tijdens COVID

Sinds 3 februari zijn de maatregelen die Scouting Nederland adviseert versoepelt. Dit houdt in dat we weer fysieke opkomsten kunnen houden! We hebben jullie gevraagd een vragenlijst in te vullen over eventuele extra maatregelen waarbij jullie je nog veiliger voelen tijdens de opkomst. Daarnaast hebben wij jullie ook gevraagd of jullie de fysieke opkomsten zien zitten, ook in verband met de avondklok. Wij hebben jullie antwoorden bekeken en we gaat het als volgt doen:

• De fysieke opkomsten gaan door;
  • De opkomst duurt van 19:30 tot 20:30;
  • De opkomsten vinden buiten plaats;
  • In de 24 uur voor de opkomst de gezondheidscheck invullen. Om mee te mogen doen met de opkomst, dienen alle vragen met 'nee' te worden beantwoord;
  • Het toilet op het clubgebouw is gesloten, ga daarom thuis naar het toilet;
  • Leden onder de 18 jaar hoeven volgens Scouting Nederland geen afstand te houden, uit de vragenlijst bleek dat er 3 leden de optie 'leden onderling 1,5m afstand' hebben aangevinkt. Wij respecteren dat zij afstand houden tot de rest van de leden en zullen ze daarbij helpen;
  • Iedereen is vrij om een mondkapje te dragen, als zij dit graag willen;
  • Daarnaast hanteren wij uiteraard de standaard maatregelen zoals regelmatig handen wassen.

De eerste fysieke opkomst vindt plaats op 19 februari, tot dan!

Eerst volgende opkomst

Opkomst