Opkomsten tijdens COVID

Beste Bever ouders,

Vanaf 28 april zijn de maatregelen tegen de verspreiding van het Corona-virus versoepeld, waarmee ook vele sportactiviteiten voor kinderen weer toegankelijk worden. De afgelopen weken heeft de leiding gekeken naar de mogelijkheden om ook de opkomsten weer door te kunnen laten gaan. Hierbij hebben zij zich laten adviseren door de Gemeente Westerkwartier en Scouting Nederland.

Goed nieuws, de opkomsten zullen doorgaan! Kanttekening hierbij dat dit alleen kan, als we ons allen aan enkele afspraken zullen gaan houden. Dit betekent ook dat de opkomsten er iets anders uit gaan zien. We begrijpen dat sommige maatregelen u ongunstig uitkomen of dat u ze wellicht als ‘’overdreven’’ beschouwd. Voor ons staat de gezondheid van onze vrijwilligers en uw kinderen voorop! We hopen daarom ook dat u begrip heeft voor deze aanpassingen en op een respectvolle wijze hiermee om zult gaan.

Voor de bevers hebben we deze regels in een Film weergegeven, deze kun je op deze website bekijken als je het wachtwoord hebt. Leden hebben hierover een aparte e-mail gehad.

Bevers:

• De opkomsten van de bevers zullen beginnen vanaf zaterdag 16 mei, met de normale tijden van 10.00 uur t/m 12.00 uur.
  • De opkomsten zullen enkel en alleen in de buitenlucht plaatsvinden. Mocht de weersvoorspelling slecht zijn, kan de opkomst afgelast worden (de leiding zal    hierover vroegtijdig contact opnemen).
  • Aanmelden voor de opkomsten is verplicht, dat kan eenvoudig via deze website (zie onderaan). We verwachten dat u uw aanmelding op de donderdag voorgaande aan de opkomst verstuurd, zodat de leiding vroegtijdig kan beslissen a.d.h.v. animo of de opkomst doorgaan ja of nee. (Zij zullen bij afgelasting ook vroegtijdig contact opnemen).
  • Het brengen van uw zoon/dochter is prima, we verwachten wel dat u direct doorfiets/rijdt en niet blijft kijken bij de opening van de opkomst.
  • Uw zoon of dochter gaat voor vertrek naar de opkomst thuis naar de WC.
  • Houdt er bij de kledingkeuze van uw zoon/dochter zoveel mogelijk rekening mee dat contact met de leiding wordt vermeden. Zorg dus dat veters niet los          kunnen gaan (dubbele knoop, evt. laarzen).
  • Scouting Nienoord kan geen Ranja/drinken meer aanbieden gedurende de opkomst. U zult u zoon/dochter een pakje/flesje drinken, voorzien van zijn/haar        naam, moeten meegeven in een tas. Deze zal op een rek buiten opgehangen kunnen worden.
  • Uw zoon of dochter neemt zelf een eigen pakketje papieren zakdoeken mee.
  • Uw zoon of dochter wast zijn/haar handen in het begin van de opkomst, naar ieder toiletbezoek en aan het einde van de opkomst. Hiervoor zal een                   buitenwasplaats ingericht worden met papieren doeken.
  • Kinderen, ouders en leiding komen niet naar Scouting wanneer zij zelf verkoudheidsklachten hebben, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, of verhoging tot 38 graden Celsius, of wanneer een gezinslid klachten met koorts (vanaf 38 graden Celsius) en/of benauwdheid heeft.
  • De bevers hoeven onderling geen afstand van elkaar te houden, wel zullen zij 1,5 meter afstand moeten bewaren tot de leiding.
  • In geval van noodzakelijk fysiek contact (pleister plakken, veterstrikken) zal de leiding met persoonlijke beschermingsmiddelen deze handelingen uiteraard      uitvoeren.
  • Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn omtrent bovenstaande maatregelen, dan kunt na 18:30 uur contact  opnemen met Michael (06 57713347).