Scouting NienoordScouting Nienoord

NPK 2019

Beste Bevers, ouders/verzorgers,

Wij willen, net als vorig jaar, graag weer naar het Noordelijk Pinksterkamp (NPK) met onze bevers. Voor de ouders/verzorgers die het NPK nog niet kennen, willen we graag iets over dit fantastische kamp vertellen.

Zoals de naam al zegt, vindt dit kamp plaats in het Pinksterweekend. Het NPK is het grootste scouting evenement van Europa. Al 89 jaar gaan duizenden scouts naar de Marnewaard (vlakbij Lauwersoog) voor dit kamp.
Het kamp duurt in principe van vrijdag tot en met dinsdag, maar voor de bevers is het kamp een nachtje korter. Dit houdt in dat de kinderen zaterdag op het kamp komen en op maandag weer naar huis gaan. Ze blijven dus twee nachtjes slapen.
De leiding (ook zelf ouder van scouting kinderen) begrijpt heel goed dat het best spannend is om je kind op zo’n groot kamp mee te laten gaan. Daarom is het fijn om het volgende te weten:

De bevergroepen staan op een eigen terrein, ver van de andere groepen (welpen, scouts, RSA, enz.).Het is een overzichtelijk terrein en de kinderen kunnen hier goed de weg vinden. En ’s avonds is het hier lekker rustig.
Er wordt een leuk programma bedacht, speciaal voor deze leeftijdsgroep. Hier zijn wij, samen met de andere bevergroepen en de NPK beverstaf al een tijd druk mee bezig. En wij kunnen jullie nu al zeggen dat het weer erg leuk wordt. Het thema dit jaar is “Het Dorp” en omdat de bevers dit jaar 10 jaar mee gaan op het NPK, is het groot feest in het dorp! Nienoord is een tuincentrum in dit dorp; Tuincentrum "De Groene Bever". Tijdens het kamp gaan de kinderen ook op hike (speurtocht). De leiding van Nienoord gaan altijd met de kinderen mee. Ze gaan dus niet met de leiding van een andere bevergroep op pad. Dit geldt niet alleen voor de hike. De kinderen gaan nooit zonder ons van het beverterrein af. We hebben, tussen het programma door, veel rustmomenten en tijd om lekker vrij te spelen.

Op het NPK terrein is een centrale keuken waar iedere dag een goede gezonde maaltijd wordt gekookt.
Ook is er een dokterspost aanwezig. Dit is de Aortastam. Hier zijn meerdere dokters en verpleegkundigen. De dokterspost is zo goed uitgerust dat er eventueel zelfs een kleine operatie kan plaatsvinden. Ook is er bij de Aortastam een koelkast voor evt. medicijnen. Maar gelukkig hebben we de Aortastam nog nooit echt nodig gehad.
Er is zelfs brandweer (inclusief brandweerwagens) op het terrein aanwezig. En als de brandweer tijd heeft, komen ze vaak ook even op het beverterrein langs. Dan mogen de kinderen in de brandweerwagen kijken en met de brandweerslang spuiten.

Kinderen die met een luier/luierbroekje slapen hoeven zich geen zorgen te maken. Als zij het vervelend vinden dat andere kinderen ze met een luier om zien, kunnen zij zich “stiekem” in de eettent omkleden. Maar onze ervaring van vorige jaren is dat dit helemaal geen probleem is, want heel veel kinderen hebben ‘s nachts nog een luier om. En wij als leiding willen dit ook graag om eventuele ongelukjes te voorkomen.

De reden waarom wij jullie deze informatie geven, is omdat wij natuurlijk weer graag willen dat er zoveel mogelijk bevers met ons mee gaan op dit ontzettend leuke kamp. Wij denken dat we jullie door deze brief al een aardig beeld hebben gegeven van het NPK, maar zijn er toch nog vragen, stel ze dan gerust Om een nog beter beeld van het NPK te krijgen is het trouwens ook leuk om nog even te kijken op www.noordelijkpinksterkamp.nl. Of bekijk de foto’s op onze Nienoord website.

Het NPK is dit jaar van zaterdag 8 juni tot en met maandag 10 juni.

Scouting groetjes,

De Beverleiding

Klik op de knop hieronder om door te gaan naar de betaalpagina.