NPK

Tijdens het pinksterweekend van vrijdag 18 t/m maandag 21 mei vind voor de 88ste keer het Noordelijk Pinksterkamp (NPK) plaats. Een bijzonder kamp, want met 3500 deelnemende scouts is dit een van de grootste jaarlijks terugkerende Scouting evenementen van Europa.

Meer weten over dit grootse scoutingevenement? Kijk ook eens op noordelijkpinksterkamp.nl

De behekste Klok

In het koninkrijk Marnewaria leefden een gelukkige koning en koningin in een groot kasteel met hoge torens. Op een mooie dag kregen zij een dochtertje, Roezemoes. Ze hadden een wilde bos krullend rood haar, en groeide op als een vrolijk meisje. Maar ze was tegelijk ook een wildebras, en het volk fluisterde dat ze duistere krachten bezat. Haar vader en moeder wilden niet dat ze iets gevaarlijks uit zou spoken, en sloten haar daarom op in het kasteel. Meestal zat ze naar buiten te turen vanuit een van de hoge torens...

Kosten & Opgave

De kosten voor het Noordelijk Pinksterkamp worden nog vastgesteld.

De opgave is nog niet geopend.

In dit bedrag zit naast afdracht aan het NPK en reguliere kosten ook de kosten voor een thema t-shirt.

kind XS    kind S    kind M    kind L    kind XL    volw XS    volw S    volw M    volw L    volw XL    volw XXL

Opgave voor het Noordelijk Pinksterkamp doen we zoals inmiddels gebruikelijk online middels het formulier hier naast.

Geef bijzonderheden zoals allergieën, medicijn gebruik, bedplassen, etc. aan bij de opgave. Ook als deze al bekend zijn bij de leiding.

Waar & Wanneer

Net als vorig jaar vindt het Noordelijk Pinksterkamp plaats op het Militair oefenterrein de Marnewaard (Lauwersoog). De welpen worden vrijdag 18 mei om 20:00 uur verwacht. Op maandag 21 mei van 13:00 tot 17.00 uur vind de bezoekersmiddag plaats waar u kunt zien hoe uw kind kampeert tijdens het Noordelijk Pinksterkamp. Aansluitend kunt u uw kinderen weer mee naar huis nemen.

Bereikbaarheid tijdens Kamp

Het Noordelijk Pinksterkamp wordt dit jaar vanuit Nienoord voor de welpen geleid door: Mark, Jorieke, Annemarie en Werner. In geval van nood zijn we te bereiken op 06-43 84 78 07 (Werner).

Het is voor kinderen niet toegestaan zelf een mobiele telefoon mee te nemen.

Samengevat

Wat: 88ste Noordelijk Pinksterkamp
Wanner: van  18 mei om 20:00 uur tot 21 mei 16:00 uur.
Locatie: Marnewaard, Lauwersoog
Kosten: volgen / betaling via iDeal.
Thema: De behekste klok

• Bestek
  • Thema-kleding
  • Zak voor de vuile was

Verder mag iedereen een zak snoep mee nemen. Net als tijdens voorgaande kampen wordt het snoep aan het begin van het kamp ingenomen en hier wordt tijdens het kamp van getrakteerd.

Zakgeld

Op het Noordelijk Pinksterkamp zijn op het middenterrein een aantal winkeltjes waar de deelnemers wat lekkers, maar ook scouting gerelateerde artikelen kunnen kopen. Alle welpen mogen 5 euro zakgeld meenemen in een portemonnee voorzien van naam, wat ze tijdens het kamp kunnen besteden. Dit dient aan het begin van het kamp bij de leiding te worden ingeleverd. Mochten ze iets duurs willen kopen dan is hier tijdens de bezoekersmiddag alle gelegenheid toe.

Routebeschrijving & Vervoer

Het Noordelijk Pinksterkamp vindt net als andere jaren weer plaats op de Marnewaard. Plan uw route via Zoutkamp richting Lauwersoog en voor het laatste deel van de route volg de borden “NPK”. Houd er rekening mee dat tijdens de bezoekersdag op maandag er ook “Vlaggetjes dag” is in Zoutkamp en de doorgaande weg in Zoutkamp is afgesloten.

npk.png

Vervoer gebeurd in principe op eigen gelegenheid, maar we moedigen carpoolen natuurlijk wel aan. Als we hier in kunnen bemiddelen dan horen we het graag.