Welkom bij de Welpen Middag Horde...

.... van Scouting Nienoord.

Wij zijn een horde met 25 gezellige, fanatieke, energieke welpen . Deze jongens en meiden komen elke zaterdag van 13.00 uur tot 15.00 uur  bij ons een nieuw avontuur beleven in de jungle van Junglebook . Hier komt ook de naam "Welpen" vandaan, dit slaat op een groep jonge wolven. Ook de leiding draagt ‚Äč‚Äčnamen uit Junglebook.

Ons leiding team bestaat uit een enthousiast team van 6 personen.

Akela

Koert-Wiebe Smeenge -> Akela (teamleider)

(Grote Grijze Eenzame) Is de grijze eenzame leider van de Sioniehorde, de horde die leeft in de Sionieheuvels. Hij waakt over de wet en iedereen luistert naar hem. In een welpenhorde wordt de takleid(st)er meestal Akela genoemd. Hij leidt de horde en de Oude Wolven (leid(st)ersploeg). Heeft de grootste ervaring, en als leider van de horde stelt hij zijn ervaring, kracht en moed ter beschikking van de groep. De horde kijkt op naar de leider, en wil worden zoals hij.

Rikki-Tikki-Tavi

Christa Selst -> Rikki Tikki Tavi

Rikki-Tikki-Tavi is een goed voorbeeld voor alle welpen. Zij is opmerkzaam, leergierig, lenig, snel, dienstbaar, schoon, slim, handig en moedig. Zij werkt graag samen met anderen en wil anderen graag helpen.

Raksha

Suus de Jager -> Raksha

Een moederwolf zorgt altijd goed voor haar welpen. Ze leert ze veel en vindt het fijn als iederen goed meedoet. Een moederwolf houdt ervan als iedereen het fijn heeft. Daarom maakt Raksha afspraken met de welpen

Ikki

Fokje Smeenge-Fijma -> Ikki

Lekker chaotisch en heel gezellig. Kletst met iedereen, en doordat ze wat chaotisch is, vertelt ze verhalen soms niet helemaal goed door. Er blijft van alles steken aan haar stekels. Ook houdt ze van verzamelen.

Bagheera

Bert Linker -> Bagheera

Bagheera is een vriendelijke en slimme panter. Bagheera heeft een poosje bij de mensen gewoond en kan hier veel over vertellen. Bagheera houdt helemaal niet van ruzie. Hij legt de welpen uit wat oorlog is, en waarom we op 4 mei allemaal twee minuten stil zijn.

Baloe

Thijs Veenstra -> Baloe

De wijze, bruine beer, leermeester van de jungle. Hij leert de welpen de wet van de jungle en ziet erop toe dat die ook gerespecteerd wordt. Hij is streng, maar kent ook zijn eigen zwakheden. Baloe is de personificatie van een rijpheid, die toch een zekere kinderlijke onschuld vertoont. Hij vertegenwoordigt de belangeloze actie.

Samen stellen we een wisselend programma op en proberen voor alle kinderen wat leuks te bedenken. Zo zijn we creatief bezig, klimmen en klauteren we in het bos, en zijn er vaardigheden waarmee insignes verdiend kunnen worden!! Voor het volledige programma kun je een kijkje nemen in het kopje "Agenda" en voor een kleine impressie kun je altijd een kijkje nemen in ons fotoalbum van verhalen lezen in het logboek !!

Ben jij tussen 7 de 11 jaar en lijkt het leuk om bij scouting te gaan .... neem dan contact met ons op. Dat kan ook via deze website uw gegevens achter te laten op de pagina "contact" .

Helaas is er op dit moment een wachtlijst voor de Welpen middaghorde.