NPK 2018

Tijdens het pinksterweekend van  vrijdag 18 t / m maandag 21 mei  vindt voor de 88ste keer het Noordelijk Pinksterkamp (NPK)  plaats. Een bijzonder kamp, want met 3500 deelnemende scouts is dit een van de grootste jaarlijks terugkerende Scouting evenementen van Europa.

Meer weten over de grootse scoutingevenement? Kijk ook eens op www.noordelijkpinksterkamp.nl

De behekste klok

In het koninkrijk Marnewaria leefden een gelukkige koning en koningin in een groot kasteel met hoge torens. Op een mooie dag kregen zij een dochtertje, Roezemoes. Ze had een wilde bos krullend rood haar, en groeide op als een vrolijk meisje. Maar ze was tegelijk ook een wildebras, en het volk fluisterde dat ze duistere krachten bezat. Haar vader en moeder wilden niet dat ze iets gevaarlijks uit zou spoken, en sloten haar daarom op in het kasteel. Meestal zat ze naar buiten te turen vanuit een van de hoge torens.

Op een dag zag ze in de kasteeltuin een vreemde boom. Hee, dacht ze, gisteren was de boom nog recht, en nu is het krom. En waar zijn de takken eigenlijk gebleven? De volgende dag tuurde ze weer uit het raam. Deze keer kwam er een rij zwarte katten uit de boom, en daarachteraan sloop… een heks!

Roezemoes was zo nieuwsgierig dat ze ver uit de toren hing en haar oren spitste, en toen hoorde ze wat de heks daar deed. “Hahaha!”, riep de heks “Ik heb deze boom betoverd en van de takken een toverklok gemaakt. Iedere keer als de klok slaat, gebeurt er iets groots in dit land…!”

Roezemoes schudde met haar wilde haren; er moest iets gebeuren, dit was geen goede heks! Maar alleen de beste heksen en tovenaars uit het land zouden de klok stil kunnen zetten! En waar wàs die klok eigenlijk?

Kosten en Opgave

De kosten voor het Noordelijk Pinksterkamp bedragen 75,00 euro . Dit bedrag betaalt u bij opgave via  iDeal.  Opgave voor het Noordelijk Pinksterkamp doen we zoals altijd online. Gebruik het opgaveformulier op deze pagina.

Geef bijzonderheden zoals allergieën, medicijn gebruik, bedplassen, etc. aan bij de opgave. Ook als deze bekend zijn bij de leiding.

Waar en Wanneer

Net als vorig jaar vindt het Noordelijk Pinksterkamp plaats op het Militair oefenterrein in de Marnewaard  (Lauwersoog).

De welpen worden vrijdag 18 mei om 19:00 uur  verwacht. Op  maandag 21 mei van 13:00 tot 17.00 uur  vindt de bezoekers middag plaats waar u kunt zien hoe uw kind kampeert tijdens het Noordelijk Pinksterkamp en kunt u deelnemen aan verschillende activiteiten. Na de bezoekersmiddag kunt u uw kind weer meenemen naar huis.

Bereikbaarheid kamp

Het Noordelijk Pinksterkamp wordt dit jaar vanuit de Welpen middag geleid door: Koert-Wiebe, Christa, Suus, Bert, Thijs en Fokje. In geval van nood  zijn we te bereiken op 06-23 61 64 19 (Koert-Wiebe) en 06-30 36 52 31 (Christa)

Het is voor kinderen niet toegestaan ​​om een ​​mobiele telefoon mee te nemen.

Paklijst

☐ Zaklamp

☐ Regenkleding

☐ Muts en handschoenen*

*(Afhankelijk van het weer)

Verder mag iedereen een zak snoep mee. Net als in voorgaande kampen wordt het snoep aan het begin van het kamp ingenomen en wordt hier tijdens het kamp van getrakteerd.

Zakgeld

Op het middenterrein van het Noordelijk Pinksterkamp zijn een aantal winkeltjes waar de welpen wat lekkers kunnen kopen. Er zijn ook scouting gerelateerde winkeltjes met artikelen zoals insignes, zakmessen ect. Alle welpen mogen € 7,50 zakgeld  meenemen in een portemonnee voorzien van naam. Dit moet bij aankomst van het kamp worden ingeleverd. Mochten de welpen iets willen kopen dat duurder is dan € 7,5 dan is hier tijdens de bezoekmiddag alle gelegenheid toe.

Samengevat

Wat:  88ste Noordelijk Pinksterkamp
Wanneer:  van 18 mei om 19:00 uur tot 21 mei 16:00 uur.
Locatie:  Marnewaard, Lauwersoog
Kosten:  € 75, -   betaling via iDeal.
Thema:  De behekste toverklok

BELANGRIJK: Met de middaghorde zitten wij nu in Subkamp Paars. Dit is aan de ander kant van het welpen terrein.

Opgeven voor : 1 april 2018.

Routebeschrijving en vervoer

Het Noordelijk Pinksterkamp vindt net als andere jaren plaats op de Marnewaard . Plan uw route via Zoutkamp richting Lauwersoog. Voor het laatste deel van de route volg de borden "NPK" .

Houdt er rekening mee dat tijdens de bezoekersmiddagdag op maandag de weg door Zoutkamp afgesloten is i.v.m.: "Vlaggetjes dag".

Vervoer gebeurd in principe op eigen gelegenheid, maar we moedigen carpoolen natuurlijk wel aan. Als we hier in kunnen bemiddelen dan horen we het graag.

We hopen dat iedereen mee gaat !!