Het Junglebook

Het Jungleboek is een verhalenbundel die in 1894 is geschreven door Joseph Rudyard Kipling. Op een aantal van deze verhalen werd het spelaanbod van de welpen gebaseerd.

Jungledieren Disney

Deze gaan over de jongen Mowgli die, als hij nog een baby is, door z'n ouders voor dood, in de jungle wordt achtergelaten, als zij worden aangevallen door een tijger (Shere Khan). Hij is echter niet dood en wordt door wolven in hun horde opgenomen en opgevoed. Hij beleeft dan allerlei avonturen met de wolven van de horde, de oude wijze beer Baloe, de zwarte panter Bagheera en nog veel meer dieren uit de jungle.

Op het boek zijn al verschillende films en tekenfilms gebaseerd, bijvoorbeeld door Walt Disney, deze films zijn inmiddels bekender dan het boek wat aan de basis stond maar de films wijken echter nogal eens af van en kunnen niet tippen aan het originele verhaal van Rudyard Kipling.

Eén van de grote verschillen tussen de films en het boek is de rol van Kaa de slang. In de Walt Disney versie van het verhaal is Kaa een tegenstander van Mowgli en probeert hij voortdurend Mowgli op te eten.In het boek is Kaa echter één van Mowgli’s beste vrienden en zijn mentor.

Leidingnamen

Als themaverhaal voor de welpen werd het Jungleboek gebruikt. In 1916 publiceerde Baden-Powell het "Wolf Cub'sHandbook", een boek dat was geschreven met hulp van Rudyard Kipling, om het themaverhaal nog wat duidelijker te maken voor de leiders die bij de Wolf Cubs (welpen) aan de slag gingen. De namen van de leiding zijn aan personen uit het Jungleboek ontleend.

Een aantal namen die wij binnen onze eigen groep gebruiken zijn; Akela, Baloe, Bagheera, Raksha,Rikki-Tikki-Tavi & Ikki

Jachtgebieden Jungleboek