Welkom bij De Scouts

De scouts is de speltak van jongens en meisjes van 11 jaar tot en met 15 jaar. Daarna kunnen ze doorstromen naar de Rowans / Sherpa's (RSA)  Er wordt in ploegverband gedraaid. Deze ploegen heten patrouilles en bestaan uit 7 à 8 kinderen. Elke patrouille heeft een 'patrouilleleider'(pl) en een 'assistent- patrouilleleider'(apl). De PL's en de leiding vormen samen de troepraad en daarin worden besluiten genomen over b.v. programma's, kampen e.d. De scouts hebben momenteel de Panters, Arenden, Zeehonden en de Vossen.

De programma's worden door de leden zelf bedacht. De leiding werkt dan de programma-ideeën uit en zo vullen we per keer drie maanden van het jaar in met de zelfbedachte opkomsten.

Elk jaar zijn er verschillende kampen, zoals: het Najaarskamp, het Noordelijk Pinksterkamp en het Zomerkamp.

Lijkt het je leuk om ook op scouting te komen? Kom dan gerust eens een keertje langs tijdens één van de opkomsten! Onze opkomsten beginnen zaterdags om 16:00 uur bij het clubhuis, en zijn meestal om 18:00 weer afgelopen.

Padvindersgroeten van de scoutsleiding