Vertrouwenspersonen

Wanneer wij met scouting bezig zijn, gaat het om het bieden van een uitdaging, spel en plezier aan onze jeugdleden. Wanneer wij aan scouting denken, denken we niet gelijk aan ongewenst gedrag. Maar naast alle leuke en vrolijke momenten, kunnen wij hier helaas wel mee te maken krijgen.

Natuurlijk hanteren wij als voorzorgsmaatregel de eis op elke persoon in de leiding dat die een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) moet overhandigen, maar dan nog is het denkbaar dat er ooit sprake is van (het vermoeden van) ongewenst gedrag.

Daarom heeft de vereniging van Scouting Nienoord vanaf nu twee vertrouwenspersonen die door leden, ouders en leiding kunnen worden ingeroepen bij (vermoeden van) ongewenst gedrag. Dit zijn:

Arjan Vennema (06 53 66 51 35)
Gerda Boonstra (06 128 10 555)
vertrouwenspersoon@scoutingnienoord.com

Zij zullen in dat geval het protocol ongewenst gedrag (aangeleverd door scouting Nederland) in gang zetten. Heeft u andere zaken die u graag vertrouwelijk zou willen delen waarbij u niet bij het bestuur of leiding terecht kunt, dan kunt u ook zeker bij ons terecht. Het streven zal zijn dat wij u binnen 24 uur contact met u zullen opnemen.